Aids Fonds herdenkt slachtoffers MH17 tijdens Canal Parade

Zaterdag 2 augustus herdacht het Aids Fonds de slachtoffers van de rampvlucht MH17 tijdens de Amsterdam Canal Parade. Op twee boten, die een kwartier voor de andere deelnemers aan de botenparade uitvoeren, stonden medewerkers van het Aids Fonds met een boodschap die uiting gaf aan de wil en de wens om het werk van hun collega’s voort te zetten: ‘Remembering our colleagues on MH17. Our work goes on. Together we will beat the virus’ (bron: persbericht).

Beide boten droegen op de voorplecht grote Red Ribbons (het internationale symbool van de strijd tegen hiv en aids) gemaakt van rode rozen. Het publiek kon de slachtoffers vanaf de kades en bruggen gedenken met witte rozen, die op enkele plekken langs de vaarroute werden uitgedeeld. De in het wit geklede medewerkers van het Aids Fonds, STOP AIDS NOW! en Soa Aids Nederland herdachten tijdens de rondvaart Pim de Kuijer, lobbyist voor STOP AIDS NOW! en het Aids Fonds, en Martine de Schutter, leider van het Aids Fonds programma Bridging the Gaps. Hun gedachten gingen ook naar aidsbestrijders Joep Lange, Jacqueline van Tongeren en Lucie van Mens. Zij waren allemaal op weg naar het Internationale Aids Congres, dat twee weken geleden in Melbourne plaatsvond.

De reacties op en langs het water waren hartverwarmend en ook op de Facebookpagina van het Aids Fonds stroomden steunbetuigingen binnen. Together we will beat the virus: hiv, het virus dat aids veroorzaakt, slaat vooral toe op plekken waar ongelijkheid, geweld, schaamte, stigma en gebrek aan kennis overheersen. Daarom werkten de succesvolle aidsbestrijders niet alleen aan wetenschappelijk onderzoek en nieuwe medicijnen, maar ook aan voorlichting en de bescherming van kwetsbare groepen, zoals LHBT’ers. Het Aids Fonds blijft zich voor dit werk inzetten.

Lees ook:Aids Fonds gedenkt slachtoffers MH17 tijdens Canal Parade
Lees ook:Canal Parade herdenkt slachtoffers rampvlucht MH17
Lees ook:Samen met Joep Lange Instituut werken aan gezondere wereld
Lees ook:Dood Mandela groot verlies voor de aids bestrijding
Lees ook:Ton Coenen vertretkt als directeur van Aids Fonds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>