Gaypride Amersfoort 2014

Donderdag 31 juli beleeft Amersfoort de 12e editie van de Gaypride Amersfoort (2015: klik hier). Toen in 1998 de Gay Games in Amsterdam werden gehouden, vonden de zwemwedstrijden in Amersfoort plaats en kon het stadje in Utrecht in het klein vieren van wat in de hoofdstad een mega Pride event was. Sindsdien kleurt Amersfoort ieder jaar eind juli één dag roze.

De Hof wordt omgetoverd tot openluchtdisco, met in het midden van het plein een podium voor Dj’s, dansers en support acts. Op de Groenmarkt komt Pink Sing terug, met een sing a long en twee roze koren. Sporters kunnen deelnemen aan de Rainbow Run: 2,5 of 5 kilometer hardlopen door de binnenstad. Start en finish zijn op het Lieve Vrouwekerkhof, waar ‘s middags tot het begin van de avond een Roze Markt te vinden is. Naast kleding, sieraden en andere hebbedingetjes presenteren verschillende goede doelen zich en is informatie te krijgen over alles dat met de LHBT-gemeenschap te maken heeft. Nieuw dit jaar is een podium voor korte optredens van artiesten. Door de grachten varen de hele dag roze boten.

Lees ook:Gaypride Amersfoort 2014
Lees ook:Gaypride Amersfoort 2015
Lees ook:Pink Sing bij 12e editie Gay Pride Amersfoort
Lees ook:Gaypride Amersfoort
Lees ook:Amersfoort heeft eigen jaarlijkse Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>