Aids Conferentie Melbourne opent in rouw

De jaarlijkse Aids Conferentie (AIDS 2014), dit jaar tot en met vrijdag 25 juli in Melbourne, is begonnen met 1 minuut stilte. Tijdens de vliegramp in Oekraïne kwamen zes deelnemers om, onder wie vooraanstaande aids-onderzoeker Joep Lange en een aantal aids-activisten. Het nieuwe sloeg in Melbourne in als een bom, zei Aids Fonds-directeur Ton Coenen, die twee van zijn medewerkers verloor.  Medici over de hele wereld rouwen om de 60-jarige professor Lange. Samen met zijn partner en rechterhand Jacqueline van Tongeren zat hij in het ramptoestel dat boven Oekraïne crashte.

Tijdens een eerste bijeenkomst op zaterdag werd 1 minuut stilte gehouden en werden de namen van de slachtoffers genoemd. Bij de officiële opening op zondag werd ook uitgebreid stilgestaan bij de slachtoffers. Ondanks het verlies besloot de organisatie International AIDS Society (IAS) dat de conferentie wel moest doorgaan. Dinsdag 22 juli is er een kaarsen-wake op Federation Square in het centrum van de Australische metropool. Zo’n 12.000 deelnemers zijn op dit moment bijeen op de 20e International Aids Conference (AIDS 2014).

 

Lees ook:Aids Fonds: ‘Verlies van onze geliefde collega’s’
Lees ook:Antihomo conferentie in Australië, ondanks protesten
Lees ook:Aidsdeskundige Joep Lange omgekomen bij vliegramp
Lees ook:Internationale aidsconferentie AIDS2018 in Amsterdam
Lees ook:Homo Jongerenconferentie in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>