Mensen met hiv moeten medicijnen blijven slikken

Mensen met hiv moeten hun medicijnen blijven slikken. Dat adviseert het Aids-Fonds. Het virus is niet meer terug te vinden bij mensen die aids-remmers slikken, maar dat moeten ze wel blijven volhouden, want hiv houdt zich verstopt in het DNA van cellen en blijft ‘slapend aanwezig’. De ‘Missisippi-baby’, het meisje dat vorig jaar genezen leek, blijkt in haar bloed toch weer hiv te hebben.

Kort na haar geboorte kreeg ze een hoge dosis hiv-remmers en bleef ze anderhalf jaar onder behandeling. Daarna kreeg ze twee jaar lang geen medicijnen. Vorig jaar maakten wetenschappers bekend dat ze na die twee jaar geen hiv in haar bloed konden vinden. Het kindje leek genezen. De hoop op ‘functionele genezing’ heeft hierdoor een deuk opgelopen. Het meisje wordt weer met hiv-remmers behandeld en reageert dar goed op. Onderzoekers willen zien te achterhalen waarom het virus zo lang verstopt bleef nadat ze geen medicijnen meer kreeg. Normaal is hiv al een paar weken na stoppen met pillen in het bloed traceerbaar.

Lees ook:Hiv-baby lijkt helemaal genezen
Lees ook:Hiv wordt agressiever
Lees ook:Geen hiv-overdracht bij serodiscordante koppels
Lees ook:Veel mensen die succesvol hiv-medicijnen slikken toch bang om een ander te infecteren
Lees ook:Hoop voor patiënten met hiv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>