Ricky Martin verwacht dat profvoetballers eerdaags uit de kast komen

Zanger Ricky Martin verwacht dat er in de nabije toekomst een aantal profvoetballers uit de kast zullen komen. ‘Het is jammer dat het zo lang een taboe was, maar we zitten op een kantelpunt’, aldus de superster. ‘Ik zou daarin graag een voorbeeldrol spelen’, zei de Puerto Ricaanse zanger die in 2010 openlijk uit de kast kwam. Het verbaast hem dat de voetbalwereld zo weinig openlijke homoseksuelen telt.

‘Ik denk dat het niet lang meer kan duren. Zeker in Amerika zie je nu dat sporters die uit de kast komen, een positieve impact hebben. Juist in voetbal kunnen spelers een voorbeeld worden voor jonge jongens.’ Voor het WK in Brazilië heeft hij het nummer ‘Vida’  ingezongen (impressie: klik hier). Via een wereldwijde prijsvraag kan iedereen teksten voor het liedje insturen. In 1998 deed hij ook al zoiets, met het nummer ‘The Cup Of Life’.

Lees ook:Complete hockey-league VS steunt roze atleten
Lees ook:Coming-out zanger Westlife zanger dankzij Gately
Lees ook:Navratilova: ‘Onbegrijpelijk dat geen enkele mannentennisser uit de kast komt’
Lees ook:Voetbalfans zijn en blijven homofoob
Lees ook:Tennislegende Billie Jean King: ‘Seksualiteit nog altijd issue voor sporters’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>