Rusland zet LHBT-donateurs president Obama op zwarte lijst

IMG_20161011_155303Roze donateurs die de verkiezingscampagne van president Obama met gulle hand hebben ondersteund, staan nu in Rusland op een zwarte lijst en mogen het land niet in. Dat staat in een exclusief rapport dat The Daily Beast vrijdag publiceerde. Rusland had al verschillende senatoren en employees van het Witte Huis op de zwarte lijst gezet en voegt daar nog meer congresleden aan toe.

‘De namen zijn geheim, maar de focus lag op mensen met sterke banden met de homogemeenschap’, aldus het artikel. ‘Het is een reflectie van de aanhoudende strijd tussen het Kremlin en het Witte Huis over Russische anti-homowetten.’ Omgekeerd hebben de Amerikanen Russische regeringsfiguren, zakenlieden en organisaties op een zwarte lijst gezet. Poetin had al aangekondigd met een antwoord daarop te komen, maar ‘zei er niet bij dat zijn zwarte lijst al was gegroeid’, aldus het artikel.

Lees ook:Russische telewaakhond zet homo-organisaties op zwarte lijst
Lees ook:Venetië breekt met Sint Petersburg vanwege antihomo-wet
Lees ook:Gevluchte Russische fotograaf komt met homo-antwoord op racisme-stoel
Lees ook:Russische politicus wil boycot Game of Thrones vanwege ‘seksueel afwijkende personages’
Lees ook:Sarah Palin zou voor homo’s een ramp zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>