Poetin ‘is bevriend met homo’s’

‘Als u mijn persoonlijke mening wilt weten: het maakt mij niet uit welke seksuele geaardheid iemand heeft. Zelf ken ik een aantal mensen die homo zijn. Ik ben bevriend met hen.’  Dat zei de Russische president Poetin in een interview voor de BBC. Hij reageerde op de groeiende kritiek op de antihomo-wetten in Rusland. Een aantal wereldleiders komt daardoor niet naar de Winterspelen in Sotsji.

‘Homo’s worden in Rusland niet gediscrimineerd’, zei Poetin. ‘Niet op het werk en niet in de maatschappij.’ Bekende homo’s, zoals zanger Elton John, zijn populair in Rusland. Poetin: ‘Ik heb een aantal mensen van de homogemeenschap in dit land geëerd, maar dat was voor wat ze hadden bereikt, ongeacht hun seksuele voorkeur.’ Poetin benadrukte dat ‘individuen met deze niet-traditionele geaardheid geen gevaar lopen als ze de Spelen bezoeken, niet als speler en niet als bezoeker.’

Zie ook: Sotsji bareback qualifications

Lees ook:Elton John wil met Poetin over homorechten praten
Lees ook:Priester USA: ‘Poetin doet met zijn anti-homowetten wat goed is voor Rusland’
Lees ook:Homo’s moeten overwinning in Sotsji kunnen vieren met een zoen
Lees ook:Elton John roept op tot steun homorechten tijdens concert Moskou
Lees ook:Premier Rusland: ‘niet één Russische homo heeft geklaagd over propagandawet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>