Conservatieve radiopresentator VS steunt Russische LGBT’s

De Amerikaanse radiopresentator Glenn Beck zal de homorechtenactivisten in Rusland steunen in hun strijd tegen ‘hetero-facisme’. Dat zei hij in een interview met CNN. Ook zei hij achter de Amerikaanse homorechten-organisatie GLAAD te staan in hun strijd voor de Russische roze medemens. Beck is nou niet direct progressief te noemen: ooit noemde hij de anti-discriminatiewet ENDA, die roze Amerikanen op de werkvloer moet beschermen, ‘een aanval op het geloof van de conservatief christelijke Amerikanen’.

In het gesprek met CNN sprak hij over de ophef rondom de Duck Dynasty, een reality-show op tv over de familie Robertson. Vader Phil kwam in het nieuws door homofobe uitspraken. Hij werd geschorst door het tv-netwerk, maar komt toch weer terug op de buis. Volgens Beck ‘verbleekt het gedoe rond Duck Dynasty naast Rusland’. Onlangs riep een Russische tv-bekendheid dat homo’s levend in de oven moesten verdwijnen. Beck: ‘Ik had niet gedacht dat iemand de Holocaust erger zou kunnen maken, maar hij zegt zoiets als ‘Waarom de gaskamer? Laten we ze levend in de over stoppen’.’   Vorige maand had Beck kritiek op president Obama, die niet naar de Olympische Winterspelen gaat: ‘De president moet daar arm in arm met de openlijk homoseksuele atleten rondlopen!’

Lees ook:Russisch acteur die homo’s in ovens wil stoppen, maant Poetin tot actie
Lees ook:Homofobe reality-star VS Phil Robertson terug op te buis
Lees ook:Rusland zet LHBT-donateurs president Obama op zwarte lijst
Lees ook:Ted Cruz: homofobe Duck Dynasty-ster Phil Robertson ‘zou geschikte VN-ambassadeur zijn’
Lees ook:Ontblote mannantorso’s uit oude soap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>