Sotsji4All-armbandje als protest tegen anti-homowet Rusland

Er zijn speciale polsbandjes te koop als protest tegen te Russische anti-homowet en restricties die sporters tijdens de Winterspelen krijgen opgelegd: de Sotsji4All armbandjes. Ze kosten 2 euro per stuk en een deel van de opbrengst gaat naar Amnesty International. De makers zijn woedend over de draconische wet, maar ook op de slappe houding van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

Daardoor kunnen sporters en bezoekers tijdens de Spelen nauwelijks demonstreren tegen de anti-homowet. De bandjes dragen de kleuren van de regenboog en de tekst ‘Sotsji4All’. Ze zijn te koop in ons land, maar inmiddels ook in Spanje en Noorwegen.

Lees ook:Homo’s en lesbo’s kunnen worden opgepakt bij Winterspelen Sochi
Lees ook:Snowboardster Cheryl Maas: IOC doet stap terug in de tijd
Lees ook:Duitse Olympiërs in regenboog-outfits
Lees ook:Eerste transman in Olympisch team VS in commercial Nike
Lees ook:IOC wil homo-discriminatie tegengaan

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sotsji4All-armbandje als protest tegen anti-homowet Rusland

  1. Rene

    Kun je me zeggen waar ze te koop zijn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>