Tienduizenden protesteren in Taiwan tegen homohuwelijk

Zaterdag gingen in Taiwan tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen het besluit van de regering om te onderzoeken of het homohuwelijk kan worden gelegaliseerd. Een stukje verderop protesteerde een andere, veel kleinere groep mensen voor openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.

Als de wet er toch door komt, is Taiwan, dat sowieso vooroploopt in een groot deel van Azië als het gaat om gelijke rechten voor de roze medemens,  het eerste land in de regio die het homohuwelijk zou legaliseren.

Lees ook:Taiwan Gay Pride in teken van homohuwelijk
Lees ook:Roze protestrun ‘Run for Love’ Taiwan
Lees ook:Nieuw gekozen president Taiwan voorstander van ‘homohuwelijk’
Lees ook:Mexicanen massaal de straat op om te protesteren tegen homohuwelijk
Lees ook:Chili: regering belooft wetsvoorstel om ‘homohuwelijk’ te legaliseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>