Acties homo’s bij Wall Street tijdens bezoek regering Rusland

Maandag 18 november komt een delegatie uit Rusland op bezoek bij de New York Stock Exchange op Wall Street. Deze ‘Russian Day’  moet Amerikaanse investeringen in Rusland in de spotlights zetten. Homo-activisten willen om 15.15 uur lokale tijd een demonstratie houden voor het gebouw. Queer Nation veroordeelt het ‘high-profile event‘, dat wordt ondersteund door door de Stock Exchange, verschillende Russische firma’s en Cleary Gottlieb, een gerenommeerd Amerikaans advocatenkantoor.

Op het moment van de demonstratie luidt de Russische plaatsvervangend minister van Economische Zaken Sergey Belyakov de Stock Exchange closing bell, een moment dat in de regel breed wordt uitgemeten in de pers. De activisten vinden het belachelijk dat de beurs hiervoor Russische regeringsvertegenwoordigers uitnodigt: ‘Hierdoor stemt de beurs in met het Russische overheidsgeweld tegen LGBT Russen’, aldus een woordvoerder van Queer Nation. ‘Divest, don’t invest in Russia‘, luidt de slogan van de groep.

Lees ook:Minister Bussemaker spreekt homo’s bij bezoek aan Rusland
Lees ook:Russische homo’s mogen naar Nederland komen
Lees ook:Russisch ministerie tegen toeristen: ‘Doe geen homofobe uitspraken in vier landen’
Lees ook:Bussemaker: homo’s Rusland zijn bang
Lees ook:Iconische ‘queering-Poetin-poster’ verbonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>