Russische homo’s mogen naar Nederland komen

Russische homo’s die vanwege hun geaardheid hun land ontvluchten, kunnen in ons land asiel krijgen. Dat vindt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken die dat in een brief aan de Tweede Kamer heeft geschreven. Hij schrijft: ‘De anti-homo propagandawet heeft een stigmatiserende werking, draagt bij aan een homofoob klimaat en heeft een intimiderend effect op LHBT-personen en sympathisanten.’ De minister  gelooft nog altijd in dialoog en diplomatie, maar vindt dat dit alleen de roze Russen onvoldoende beschermt.

Homoseksuele handelingen zijn niet strafbaar in Rusland, maar de rechten van de LHBT-gemeenschap in Rusland ‘staat op diverse terreinen onder druk’, aldus Timmermans. Daarom wil hij asielaanvragen van LHBT’s uit Rusland in behandeling nemen. Bij een asielaanvraag gelden strikte criteria, zoals ernstige schending van grondrechten. De antihomowet, ‘maar ook discriminatie door Russische autoriteiten en medeburgers’ vindt Timmermans ernstig genoeg. Eerder besloot het regiobestuur van de Italiaanse regio Emilia Romagna (met Bologna als hoofdstad) dat Russische roze vluchtelingen er welkom zijn.

Lees ook:Minister Bussemaker spreekt homo’s bij bezoek aan Rusland
Lees ook:Ook Belgische premier boycot Winterspelen Sotsji
Lees ook:Petitie voor ruimhartiger asielbeleid Russische LHBT’s
Lees ook:Diversiteit wordt een must om een BAFTA te kunnen winnen
Lees ook:COC wil Europees roze emancipatiebeleid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>