Mensenrechten centraal tijdens Amsterdam Gay Pride

IMG_20160522_141747Amsterdam staat vanaf zaterdag 27 juli gedurende negen dagen in het teken van de 18e Amsterdam Gay Pride, met ruim 200 sportieve, culturele, feestelijke en emancipatoire activiteiten. Met als thema ‘Reflect’ staan mensenrechten en sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders centraal, met een boot van stadsdeel Zuidoost en Human Rights Watch/Hivos aan de Botenparade en een speciaal concert op het Rembrandtplein. Amsterdam Gay Pride trapt zaterdag 27 juli af met een openingsreceptie voor genodigden. Van donderdag 1 tot en met zaterdag 3 augustus vinden de straat- en pleinfeesten plaats. Zaterdag 3 augustus trekken 80 versierde boten door de grachten van Amsterdam. Het evenement wordt zondag 4 augustus afgesloten met het traditionele slotfeest op het Rembrandtplein.

Op vrijdag 2 augustus zal Stichting ProGay samen met Hivos en Human Rights Watch en hun activisten, loco burgemeester Eric van der Burg en de Amerikaanse consul Randy Berry tus de Amsterdamse beurs openen. Diezelfde dag is er een bijzonder mensenrechtenconcert op het Rembrandtplein. Het concert biedt activisten uit heel de wereld een platform om te vertellen over hun persoonlijke strijd. Ze worden eens een keer niet uitgescholden, in elkaar geslagen of bestraft, maar liefdevol toegezongen door een keur aan Nederlandse en internationale artiesten. Aan het concert is een wervingsactie gekoppeld voor het Pride Fonds van Amnesty en COC, ten bate van activisten in onder meer Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten die in gevaar zijn. Zo kunnen zij hun werk beter en in grotere veiligheid doen.

Tijdens de Botenparade op zaterdag 3 augustus varen ontwikkelingsorganisatie Hivos en de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch mee met hun ‘Wanted for Love’ boot. De deelname maakt onderdeel uit van een campagne waarmee de organisaties aandacht vragen voor de moeilijke positie van LHBT’s in Afrika. In drie Afrikaanse landen staat de doodstraf op homoseksualiteit en in meer dan 30 landen is het bij wet verboden. Op zaterdag 27 en zondag 28 juli organiseert Eetcafé 100% Zuidoost in samenwerking met Stichting Multipink een Roze Markt in winkelcentrum Amsterdamse Poort met optredens van artiesten als Bryan B. Roze Kwaku vindt plaats op zondag 28 juli. Met deelname aan de Botenparade vragen de organisatoren extra aandacht voor tolerantie en zichtbaarheid in het stadsdeel.

Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2013 zaterdag van start
Lees ook:Dana International vaart mee op Joodse boot tijdens Canal Parade
Lees ook:Mogelijk Joodse boot op Canal Parade
Lees ook:LGBT film tijdens Human Rights weekend
Lees ook:Prides Out There – An evening about the meaning of Prides

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mensenrechten centraal tijdens Amsterdam Gay Pride

 1. Dolly Bellefleur

  Stop stop stop Putin
  Drop your law at the Kremlin
  Love is no crime it’s not a disease
  Stop stop stop Putin
  Your plans are so poisoning
  For all the Russian LGBT’s

  Om alle holebi’s en transgenders in Rusland in deze barre tijden een hart onder de riem te steken zal ik tijdens de Canal Parade (boot 38) de boodschap van mijn Putin Protestsong over de Prinsengracht laten schallen: http://www.youtube.com/watch?v=bD6ukxGV4mU

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>