Voetbalboot op de Amsterdam Canal Parade

Dit jaar vaart er voor het eerst een voetbalboot mee op de Amsterdam Canal Parade, zaterdag 3 augustus. Bondscoach Louis van Gaal en bondsvoorzitter en oud-voorzitter van Ajax Michael van Praag hebben al toegezegd mee te varen. Het is voor het eerst dat de Nederlandse voetbalwereld meedoet aan de Gay Pride. De voetbalbond presenteerde vorig jaar het actieplan ‘Voetbal voor iedereen’, met punten waar de acceptatie van de roze medemens in het Nederlandse voetbal kan worden verbeterd. ‘Trainers en spelers zullen laten zien dat onze sport openstaat voor een open en veilig sportklimaat, waarin iedereen zichzelf kan zijn’, aldus Van Praag.

‘Met onze deelname aan de Gay Pride vragen we verenigingen dit ook actief uit te dragen. Vorig jaar wees Ajax een eigen boot op de Canal Parade nog af. ‘Nu geeft de voetbalbond een belangrijk signaal dat de voetbalwereld het belangrijk vindt om voor een open en veilig sportklimaat te staan’, meldde de verheugde organisatie.

Lees ook:KNVB en FIFA sluiten Verdrag van Amsterdam tegen discriminatie in het voetbal
Lees ook:Primeur: rabbijn vaart mee op Joodse boot tijdens Amsterdam Canal Parade
Lees ook:KNVB presenteert actieplan voor homoacceptatie
Lees ook:Minder inschrijvingen Canal Parade door financiële crisis
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>