Roze Zaterdag 2013 in Utrecht

Utrecht is zaterdag 29 juni het domein van Roze Zaterdag: RZ2013, aan het eind van het jaarlijkse Midzomergracht Festival. Hoewel dit jaarlijkse evenement ooit begon als demonstratie voor gelijke rechten voor homoseksuelen, heeft het vandaag de dag veel meer het karakter van ontmoeting en ontspanning. Een feest waarop iedereen welkom is in Utrecht, ongeacht afkomst, geaardheid of geloof: ‘zoals het hoort’, meldt het persbericht. RZ2013 wordt georganiseerd door Stichting Roze Zaterdag en is geïnitieerd door Stichting PANN en de gemeente Utrecht. Dit jaar is voor de Domstad extra memorabel vanwege het 300 jarig bestaan van de Vrede van Utrecht. Op het Domplein staat de PANN Mainstage: daar begint het feest al op vrijdagavond.

Zaterdag verwacht Utrecht ‘een divers publiek met een diverse muzieksmaak’. Met vijf podia verspreid over de binnenstad, van dance tot Hollandse hits, is er voor elk wat wils. Naast veel feestgedruis wordt ook de serieuzere kant van Roze Zaterdag niet uit het oog verloren. Tenslotte zijn er zowel in Nederland als daarbuiten nog veel mensen die niet vrijelijk voor hun geaardheid uit kunnen komen (zoals te zien opde expositie  Queerussia in het Centraal Museum). Op en rond de RZ2013 vinden er uiteenlopende activiteiten, voorstellingen, films en lezingen plaats die inzicht geven in de diverse aspecten van het ‘roze’ bestaan. Ook sportievelingen komen aan hun trekken, met op sportcentrum Olympos onder meer een voetbaltoernooi, hardloopwedstrijden, volleybal, zwemmen, squash en tennis. Wie houdt van goed eten voor een betaalbare prijs, kan zijn hart op halen op het Culinair Plein. Zelfs met de allerkleinsten wordt op RZ2013 rekening gehouden. In Park Lepelenburg is een Kids Area met een uitgebreid kinderprogramma.

Officiële momenten:

10.00 uur Opening sportevenement door minister Edith Schippers en KNVB-voorzitter Michael van Praag op Sportcentrum Olympos (Uppsalaan 3, Utrecht), in het bijzijn van burgemeester Wolfsen en wethouder Everhardt van de gemeente Utrecht.

13.30 uur Opening RZ2013 en uitreiking Roze Loper: op de PANN Mainstage op het Domplein, door burgmeester Wolfsen. Aansluitend reikt wethouder Victor Everhardt de Roze Loper uit, een prijs voor zorginstelling met aandacht voor diversiteit.

14.00 uur Ronde langs pleinen: de gasten van de burgemeester maken een ronde langs de pleinen.

17.30 uur Bekendmaking Roze Zaterdag 2015: op de PANN Mainstage maakt Stichting Roze Zaterdagen Nederland bekend wie in 2015 de Roze Zaterdag mag organiseren.

19.00 uur Prijsuitreiking sport: Op de PANN Mainstage worden de prijzen van de sportonderdelen uitgereikt.

22.30 tot 23.00 uur Afsluiting Roze zaterdag 2013: Sharon Doorson: de 26-jarige, in Utrecht geboren Sharon Doorson scoort momenteel hit na hit en sluit de dag waardig af op de PANN Mainstage.

Lees ook:Utrecht krijgt Roze Zaterdag 2013
Lees ook:Stichting PANN viert 45-jarig jubileum
Lees ook:Utrecht Roze Stad 2013
Lees ook:Utrecht te laks bij pesterijen homostel
Lees ook:PANN komt opnieuw naar 013 Tilburg

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze Zaterdag 2013 in Utrecht

  1. Ralph

    Ik ben d’r bij!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>