Minister opent homo-voetbaltoernooi op Roze Zaterdag

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) zal zaterdag 29 juni samen met KNVB-voorzitter Michael van Praag het heterovriendelijke homo-voetbaltoernooi ‘Voetbalschoenen Uit de Kast!’ officieel openen. Daarmee geven ze het startschot voor het sportprogramma van Roze Zaterdag 2013 in Utrecht, waar het voetbaltoernooi deel van uitmaakt. Naast voetbal zijn er diverse andere sporten: tennis, squash- volleybal, worstelen, rugby en zwemmen. Het toernooi vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats op Sportcentrum Olympos in Utrecht. De officiële opening zal rond 10.30 uur worden verricht. Ook Aleid Wolfsen, burgemeester van Utrecht, is bij de opening aanwezig.

Kristiaan Schimmel, organisator van het toernooi is trots op de aanwezigen: ‘Emancipatie in het voetbal staat sinds een jaar hoog op de agenda bij de beleidsbepalers en dat juichen we toe. Zelf proberen we middels het toernooi een bijdrage te leveren. Het is mooi om te zien dat dit door de minister en de KNVB-voorzitter wordt gewaardeerd.’ ‘Voetbalschoenen Uit de Kast!’ wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door website Gay.nl. Aan het laagdrempelige toernooi doen homo’s, hetero’s, mannen en vrouwen mee, in gemixte teams, die normaal gesproken niet zo snel het voetbalveld zouden opstappen. Het toernooi wordt door de Nederlandse voetbalbond KNVB ondersteund.

Lees ook:Derde editie ‘Voetbalschoenen Uit de Kast’ in Alkmaar
Lees ook:Voetbalschoenen uit de kast 2014 in Alkmaar
Lees ook:KNVB en FIFA sluiten Verdrag van Amsterdam tegen discriminatie in het voetbal
Lees ook:KNVB presenteert actieplan voor homoacceptatie
Lees ook:Roze Zaterdag 2013 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>