Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid: helpt dat tegen de paus?

De recente uitspraken van de paus zijn ronduit verbijsterend. Inmiddels komen meer en meer mensen en organisaties ertegen in het verweer. Sinds 1992 wordt op kerstavond in Eindhoven de Fakkeltocht voor Vrede en Verdraagzaamheid georganiseerd. In dat jaar werden in het Duitse Solingen aanslagen gepleegd; het jaar erop werd een Turks gezin het slachtoffer van vreemdelingenhaat en kwam om bij een aanslag. Zou het geen goed idee zijn om zo’n fakkeltocht – bijvoorbeeld op Driekoningen (een katholieke feestdag, nog ver weg genoeg om zoiets op touw te zetten) – in Amsterdam te organiseren?

 

Met roze lampionnen, kaarsen en uiteraard veel roze? Dat zou Amsterdam in één klap terugzetten op als Gay metropool, niet als uitgaansstad, maar als stad die zoiets niet pikt. Ooit hadden we  niet een beeldenstorm voor over om ons los te rukken van het katholieke juk, om op onze eigen manier ons eigen geloof te belijden. Is het niet de hoogste tijd dat de roze medemens dat nu – anno 2012 – luid en duidelijk laat zien en horen?

Lees ook:Een strijdbare kerst!
Lees ook:COC Limburg: ‘Vlaggen de rooms-katholieke kerken in Amsterdam niet? Dan geven wij zelf de kerk meer kleur!’
Lees ook:Kaarsjesavond in Gouda
Lees ook:Grote meerderheid Slovenen stemt tegen ‘homohuwelijk’
Lees ook:COC Limburg Amnesty-groep organiseert actie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>