Eerste boeddhistische homohuwelijk in Azië

Zaterdag geven twee vrouwen elkaar het jawoord in een boeddhistisch klooster in het noorden van Taiwan. Daarmee zijn ze het eerste boeddhistische koppel van hetzelfde geslacht dat in Azië met elkaar trouwt. De dames, Fish Huang en You Ya-ting, zijn beiden dertig jaar oud. Vorig jaar besloten ze dat ze met elkaar wilden trouwen, nadat ze zes jaar hadden samengewoond. De homogemeenschap van Taiwan lobbiet al jaren om het huwelijk open te stellen voor koppels van hetzelfde geslacht.

 

Vorig jaar sloten zo’n 800 lesbische stellen tegelijk een symbolisch huwelijk tijdens een manifestatie in de openlucht. De toenmalige regering kwam al in 2003 met een wet om het huwelijk open te stellen en adoptie door homokoppels toe te staan, maar president Ma Yang-jeou houdt de zaak tegen. Hij vindt dat de publieke opinie eerst rijp moet zijn voor zo’n legalisering. 

Lees ook:Taiwan Gay Pride in teken van homohuwelijk
Lees ook:Tienduizenden protesteren in Taiwan tegen homohuwelijk
Lees ook:Roze protestrun ‘Run for Love’ Taiwan
Lees ook:Kerkprotest tegen Schots homohuwelijk
Lees ook:Sarkozy wil homohuwelijk afschaffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>