Amsterdam Gay Pride 2012

Op zaterdag 28 juli 2012 vond in het Scheepvaartmuseum de officiële aftrap plaats van de 17e editie van de Amsterdam Gay Pride. Het roze evenement duurt tot en met zondag 5 augustus. Thema dit jaar is: ‘On The Move’: de Amsterdamse Gay Pride is in beweging en anno 2012 nog altijd broodnodig. Donderdag 2 augustus vindt de Tears of Pride Walk plaats, een manifestatie tegen homofobie op het Mercatorplein in West en aansluitend een optocht naar het Homomonument.

Hoogtepunt is de Canal Parade op zaterdag 5 augustus: dan varen 80 boten door de Prinsengracht.  De botenparade kent een aantal primeurs. Bezoekers kunnen voor het eerst meestemmen op hun favoriete boot en er komt een VIP-tribune voor 700 personen op pontons in de Amstel. De Canal Parade is wereldwijd te bekijken via een livestream op internet, in samenwerking met AVRO en YouTube. De hele week zijn er uiteenlopende activiteiten op verschillende locaties in de stad: Lesbian Pride, Grey Pride, sport, films, een roze kerkdienst, kunst en cultuur, voorstellingen, sportevenementen, debatten, indoor en outdoor party’s. Programma: zie website. Vrijdag zoekt  Dolly Bellefleur bij Café ’t Mandje Hollands First Gay Top Voetballer, naar aanleiding van nogal bedenkelijke uitspraken van Ajax-trainer Frank de Boer. ProGay en het COC hadden Ajax uitgenodigd mee te varen, maar de voetbalclub heeft de uitnodiging afgeslagen. Homo en voetbal gaan kennelijk nog steeds niet goed samen: een duidelijk voorbeeld waarom roze weken nog altijd niert alleen leuk, maar ook heel erg nodig zijn.

Lees ook:Pride Amsterdam 2016: de straatfeesten
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2013 zaterdag van start
Lees ook:Gay Pride op Nederland 3
Lees ook:Veel aanmeldingen voor Canal Parade
Lees ook:Canal Parade 2014: de boten zijn verdeeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>