Schrijfavond voor Rusland bij COC Limburg

De Russische stad Sint-Petersburg heeft een wet aangenomen die propaganda over homoseksualiteit verbiedt. Andere steden in Rusland willen volgen; een aantal politici willen er een nationale wet van maken. De Amnestiegroep van COC Limburg organiseert dinsdag 15 mei een schrijfavond voor Rusland. Met een steunbetuiging aan de homobeweging in Sint-Petersburg, een hartjesactie om de Baltic-pride te versterken en Russisch gebak. ‘Uiteindelijk zal liefde overwinnen’, meldt het persbericht.

 

Wat is de definitie van ‘propaganda’? In feite betekent dit de doodsteek voor de LGBT beweging aldaar. Veel gays ontvluchten Rusland. Gesterkt door Sint-Petersburg, trachtte de Hongaarse regering de gay-pride in Budapest te verbieden. Welk land volgt? Litouwen, Letland? Homobewegingen in die buurlanden komen in de frontlinie te liggen. Zij proberen homo’s in hun buurland te steunen, maar hebben zelf ook steun nodig.

Voor informatie: Bea Tilanus: [email protected]Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Zie ook:

http://www.allout.org/russia_silenced

http://www.rferl.org/content/russia_gay_rights_lgbt_asylum/24564738.html

http://www.gayworld.be/holebi-nieuws/budapest-krijgt-toch-gaypride/?utm_source=gayworld&utm_medium=link&utm_campaign=gerelateerd

http://skapis.eu/en/2012/04/klusuma-diena-skapis-eu-video-sanktpeterburgai/

http://skapis.eu/en/jauniesi/map-of-love/

 

COC Limburg is te vinden aan de Bogaardenstraat 43 in Maastricht. Meer informatie op onze website: www.coclimburg.nl. of bel of mail even: (043) 321 8337; [email protected].

Lees ook:Venetië breekt met Sint Petersburg vanwege antihomo-wet
Lees ook:Verbod op ‘homo propaganda’ in Rusland op komst
Lees ook:Ondanks dreigementen honderden roze betogers op Rainbow May Day in Sint Petersburg
Lees ook:In Rusland weggehaalde Steve Jobs-monument staat te koop
Lees ook:Even niet naar Sint Petersburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>