Homotiener zwicht voor pesterijen en pleegt zelfmoord

Jamey Rodemeyer, een veertienjarige jongen uit Buffalo in het noordwesten van de Amerikaanse staat New York, heeft zelfmoord gepleegd, toen hij de niet aflatende homofobe pesterijen niet meer aankon. De student aan de Williamsville North High School kwam afgelopen mei uit de kast en had  een ‘It Gets Better’ video op YouTube gezet. Daarin vertelde hij dat ‘de uitgesproken pro-homo Lady Gaga voor hem de reden was dat hij nog steeds leefde’. Zondag werd hij thuis dood aangetroffen.

Hij plaatste blogs over hoe hij op school werd uitgescholden en hij kreeg veel reacties: hij was ‘gay en lelijk’ en kon zich maar beter van kant maken. Op 9 september schreef hij; ‘Ik heb al zo vaak gezegd dat ik word uitgescholden, maar niemand luistert naar me. Wat moet ik doen zodat mensen wel gaan luisteren?’ Zaterdagnacht plaatste hij een zin uit een song van Lady Gaga op zijn Facebook pagina: ‘Don’t forget me when I come crying to heaven’s door’. Een paar uur later postte hij een bericht waarin hij schreef dat hij zich verheugde op het weerzien met zijn oma. Kort daarna werd hij dood gevonden. Vrienden hadden zijn berichten aan een schoolhoofd gemeld, maar het was te laat. Zijn moeder vertelde Buffalo News dat haar zoon psychosociale hulp kreeg en al jaren zelfmoordgedachten had.

Lees ook:Lady Gaga wil Obama spreken over homo’s pesten op school
Lees ook:Pikante kerstwens Lady Gaga
Lees ook:Lady GaGa lanceert stichting tegen pesterijen
Lees ook:Medestudenten mogelijk aangeklaagd om zelfmoord homotiener
Lees ook:Lady Gaga grossiert in prijzen tijdens MTV Gala

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>