Utrecht vernietigde documenten weggepest homostel

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht ligt steeds meer onder vuur. Moest hij onlangs al diep door het stof gaan tegenover de gemeenteraad, nu blijkt dat de gemeente Utrecht documenten met informatie over het weggepeste homostel ten onrechte heeft vernietigd. De bewuste stukken bevatten informatie uit een driehoeksoverleg in 2009. Volgens de archiefwet mogen stukken na een jaar worden vernietigd, als die er niet meer toe doen. Maar toen dat begin 2011 gebeurde, was al lang duidelijk dat het homostel naar de rechter zou stappen.

 

Toen waren de stukken dus wel degeljik van belang en hadden ze nooit in de versnipperaar terecht mogen komen. Het homokoppel werd sinds 2009 gepest en belaagd door een groepje hangjongeren in de wijk Leidsche Rijn. Na meerdere aangiften voelden de mannen zich gedwongen uit de wijk te vertrekken. Drie gemeentpartijen eisen vandaag tekst en uitleg van de burgemeester. Als dat onbevredigd blijft, dienen ze een motie van wantrouwen in.

Lees ook:Weggepest homostel krijgt geld
Lees ook:Buurtpicknick voor weggepest homopaar
Lees ook:Politiek vuurwerk Utrecht om weggepest homostel
Lees ook:Utrecht kan homotreiteraars niet opsporen
Lees ook:Utrechtse homobar Body Talk doelwit pesterijen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Utrecht vernietigde documenten weggepest homostel

  1. sporting

    Deze man krijgt geen tweede termijn als burgemeester. Dat is allang bekonkeld binnen zijn steeds wordende partijtje en Aleid mag van PvdA zelfs daarna opkrassen want hij heeft al genoeg schade aangericht. De enige winnaars zijn wéér die ratten die dit allemaal hebben veroorzaakt en die lachen zich een bult en zullen indien ze de kans krijgen het weer doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>