Hiv wordt agressiever

De wet van Darwin ‘survival of the fittest’ lijkt op te gaan voor hiv, het virus dat aids kan veroorzaken. De hoeveelheid virus in het bloed is agressiever geworden en vergeleken met tien jaar geleden gegroeid. ‘Er vindt een selectie plaats doordat we behandelen met medicijnen. Alleen het sterkste virus blijft over’, zei Frank de Wolf, directeur van de stichting Hiv Monitoring maandagavond in NOVA. Naar schatting lopen er in ons land 9000 mensen rond met hiv, zonder dat ze dat weten. Zo lang zij geen medicijnen slikken, blijft dat virus aanwezig. Eerder zei Professor Brinkman het ook al: ‘Hiv medicatie werkt preventief’.  

Volgens De Wolf schuilt daarin het gevaar: ‘De kans is groot dat ze anderen met het agressieve virus kunnen besmetten.’ Het aantal volwassenen met hiv in Nederland werd in 2008 geschat op 21.500 mensen: ongeveer 55% van hen liep het op via homoseks. Van de mensen met hiv waren er in juni van dit jaar 12.258 mensen onder behandeling bij een van de hiv-behandelcentra in ons land. Zo’n 40% van de mensen met hiv weet dus niet dat ze daarmee rondloopt. Schorer is daaar bezorgd over en  is begonnen aan een vier jaar durend preventieproject rond testen op hiv, in samenwerking met GGD’s en huisartsen. In 2010 komt er een nieuwe campagne, die mannen die seks hebben met mannen wil stimuleren om zich ieder half jaar op hiv te laten testen.

Lees ook:Forse toename aantal homo’s met hiv
Lees ook:Aantal nieuwe HIV-diagnoses blijft hoog, maar neemt niet toe
Lees ook:Minder hiv onder homomannen
Lees ook:Europese HIV-testweek 2014
Lees ook:Veel mensen hebben hiv, zonder dat te weten

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hiv wordt agressiever

 1. Arjan

  Dit is dus hét bewijs hoe schadelijk de huidige medische praktijk – zoals het massaal vacineren – is voor de mensheid op de lange termijn.

  Ik ben geen kritiekhebber op het vaccineren en houd me ervan afzeidig, maar als we er even over gaan nadenken: is het verstandig om te vaccineren?

  Dat antwoord is natuurlijk: NEE, het is zelfs bijzonder gevaarlijk voor onze toekomst. Dat toont de wetenschap aan, maar is ook zeer logisch.

  Je maakt het virus alleen maar sterker, maar buiten dat, denk eens iets verder. Als we met kunstmatige middelen virussen en bacteriën gaan bestrijden, dan hoeft ons lichaam niets meer te doen, zodat het op termijn zwakker wordt en ‘steeds meer’ moeite heeft om nieuwe bedreigingen succesvol meester te worden.

  Maar denk nog eens iets verder door: wat heeft dat voor implicaties voor de ontwikkeling van de kunstmatige bestrijdingsmiddelen? Die zullen op termijn logischerwijs door het steeds zwakker worden van ons lichaam, en daarmee de basis voor onze wil om te overleven en dergelijke medicijnen te ontwikkelingen, zal ervoor zorgen dat we de strijd op termijn zullen verliezen.

  We creëren schijnveiligheid, een chemische dam waarbinnen we zogenaamd ziekte-vrij en veilig zijn. Maar in werkelijkheid accumuleren de problemen (de bacteriën en ziekten) en blijft ons lichaam achter.

  Het credo van Rotterdam is: Sterker door strijd.

  Het is de enige manier. Zonder problemen overwinnen geen vooruitgang.

  Daarom is vaccineren een zeer domme keuze als mensheid.

  Zie ook Elsevier:

  http://www.elsevier.nl/web/10191326/Nieuws/Wetenschap/Mens-dreigt-strijd-tegen-bacterin-te-verliezen.htm

    /   Reply  / 
 2. W. den Ouden

  Beste Arjan,

  “Voor de mensheid” is het in jouw opnie dus een zegen als de helft uitsterft vanwege het niet aanpakken van virussen en ziekten? Dat maakt ons dan sterker? Van mij mag je hoor, vaccineer jezelf vooral niet, maar dan ook geen ziekenhuis vergoeding etc. als je ineens wel wat makeert, dan ook vooral blijven roepen dat het goed is voor de mensheid.

    /   Reply  / 
 3. Katoi

  Wat dacht men van allereerst eens de maatregelen rondom HIV aantrekken ? Er word met HIV omgegaan alsof het iets is wat met een pilletje verdwijnt. Op chatboxen zie je oproepen van mensen die ervoor BETALEN BESMET te worden !!! Er zijn plekken waar “Baresex” oproepjes worden gehonoreerd en geaccepteerd. En veel Hivvers onder elkaar sexen bare omdat het toch zgn. nix meer uitmaakt. Is het niet een beetje zo dat dit alles gewoon verwaarloosd word en gezien word als een griepje ??? Ik vind het ronduit schandalig deze constateringen te doen, en te zien dat het de mensen echt geen ruk kan schelen. Het hebben/krijgen van aids lijkt een “vrijbrief”te worden om vervolgens ongeremd sex te kunnen hebben. Ik vind daarom dat men meer moet doen,en Hivvers verplichten kenbaar te maken en met name eens eerst te kijken naar de manier van besmet raken. Iemand willens en wetens besmetten moet bestraft worden als moord..en nie anders !

  Katoi

    /   Reply  / 
 4. marie anne van oers

  wonderlijk, dat mensen alles omdraaien:
  naarmate er meer antibiotica. en vaccinaties worden ingezet, wordt ons imuunsysteem verzwakt…
  oftewel ons k l i e r s t e l s e l, naarmate ons kklierstelsel door middel van antibiotica,
  vaccinaties, genen gemanipuleerd voedsel, andere zogenaamde geneesmiddelen etc etc etc., wordt verzwakt, is het gemakkelijk voor allerlei parasieten, virussen, bacterieën, om het lichaam binnen te gaan… zo eenvoudig, zo simpel is DAT..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>