Doodstraf voor kinderen moet verboden worden

Een mensenrechtenorganisatie heeft de Verenigde Naties opgeroepen om de doodstraf voor kinderen te verbieden. De meeste kinderexecuties vinden plaats in Iran, waar jongetjes vanaf 9 en meisjes vanaf 15 de doodstraf kunnen krijgen, aldus Human Right Watch. Tot nu toe zijn dit jaar in Iran al zes jongeren ter dood gebracht; meer dan 130 zijn er ter dood veroordeeld. In 2005 zorgde de ophanging van twee tienerjongens voor veel verontwaardiging. Iranese bobo’s beweerden dat ze meerderjarig waren.  

Ze waren echter pas 17 toen ze werden opgehangen en dus minderjarig, toen het doodvonnis werd geveld. Mensenrechtenactivisten schatten dat er sinds de Iranese revolutie in 1979 zo’n 4000 homomannen zijn geëxecuteerd. Naast Iran werden twee jongeren ter dood gebracht in Saoedi Arabië, twee in Soedan, een in Pakistan en een in Jemen.

 

Lees ook:Homo’s moet je ophangen
Lees ook:Iranese homo wacht doodstraf als hij terug moet
Lees ook:Twee Iranese homo’s van rots gegooid
Lees ook:Iranese homo’s mogen in Zweden blijven
Lees ook:UK geeft Iranese homo asiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>