Ook Pearl Jam zegt concert North-Carolina af vanwege anti-homowet

Pearl Jam sluit zich aan in de rij artiesten die niet in de Amerikaanse staat North-Carolina wil optreden uit protest tegen de anti-homowet die de overheid van de staat er onlangs met een noodgang doorheen joeg. De rockband uit Seattle heeft voor woensdagavond een concert in Raleigh afgezegd.

‘De pas aangenomen walgelijke HB2-wet moedigt het discrimineren van een hele groep Amerikanen aan’, schrijft zanger Eddie Vedder op de website van de band. Eerder cancelden onder meer Bruce Springsteen, Ringo Starr en Cirque du Soleil hun shows ook al. Andere artiesten gebruikten optredens om hun stem te laten horen tegen de nieuwe anti-homowet. Zaterdag las Duran Duran in Charlotte op het toneel een statement voor en Cindy Loper doneert de opbrengstvan haar show in Raleigh aan een organisatie die strijd voor gelijke rechten.

Lees ook:Bruce Springsteen cancelt show in North-Carolina vanwege anti-homowet
Lees ook:VS: College Sport cancelt topwedstrijden in North-Carlina vanwege LHBT-homowet
Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht
Lees ook:Brian Adams zegt concert in Missisippi af vanwege anti-homowet
Lees ook:Sotsji4All-armbandje als protest tegen anti-homowet Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>