Brian Adams zegt concert in Missisippi af vanwege anti-homowet

De Canadese popster Bryan Adams heeft een concert in Mississippi afgezegd, de derde Amerikaanse staat die binnen korte tijd een anti-homowet aannam. Hij zou dinsdag 14 april optreden in het Mississippi Coast Coliseum in de kuststad Biloxi, zo’n 80 kilometer ten oosten van New Orleans.

De popster schrijft op Facebook discriminatie van LHBT’s ‘onbegrijpelijk’ te vinden: ‘Ik kan niet optreden in een staat waar bepaalde mensen hun burgerrechten wordt ontzegd vanwege hun seksuele geaardheid.’ Hij hoopt dat ‘House Bill 1523′, die op 1 juli van kracht moet treden, met zijn actie nog kan worden terug gedraaid.  Een paar dagen geleden cancelde Bruce Springsteen om dezelfde reden een show in North-Carolina.

Lees ook:Mississippi: anti-homowet in derde Amerikaanse staat
Lees ook:North-Carolina jaagt er een anti-homowet doorheen om lokaal beleid te overrulen
Lees ook:Glasgow Commonwealth Games krijgt Pride House
Lees ook:North Carolina: ‘toiletwet’ transgenders blijft van kracht
Lees ook:Sodomiewetgeving: roze Amerikanen zijn er nog lang niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>