Bruce Springsteen cancelt show in North-Carolina vanwege anti-homowet

De Amerikaanse rockstar Bruce Springsteen heeft een show gecanceld in North-Carolina. Uit protest tegen een nieuwe anti-homowet die de Amerikaanse staat er onlangs doorheen joeg, treedt hij zondag niet op in Greensboro. Springsteen vindt de wet een aanval op de rechten van de LHBT-gemeenschap.

Hij vindt de wet ‘een poging om de vooruitgang die is geboekt op het gebied van mensenrechten voor alle inwoners ongedaan te maken’, schrijft hij op zijn website. Springsteen schaart zich in de rij actievoerende grote bedrijven en filmmakers. Springsteen biedt zijn fans ‘zijn diepste verontschuldigingen’ aan, maar zegt erbij: ‘Sommige dingen zijn belangrijker dan een rockshow en deze strijd is daar één van.’

Lees ook:North-Carolina dreigt miljoenen overheidssteun mis te lopen vanwege anti-homowet
Lees ook:Bruce Springsteen steunt homohuwelijk
Lees ook:Ook Pearl Jam zegt concert North-Carolina af vanwege anti-homowet
Lees ook:Ook grote techbedrijven protesteren tegen nieuwe anti-homowet in North-Carolina
Lees ook:Brian Adams zegt concert in Missisippi af vanwege anti-homowet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>