Conchita ‘zou geen nee zeggen tegen ontmoeting met Poetin’

Conchita Wurst, ‘zou geen nee zeggen tegen een ontmoeting met Poetin’. Dat zegt de Oostenrijkse winnaar van het Eurovisie Songfestival, de ‘vrouw met de baard’ in de Oostenrijkse krant Kurier: ’Ik zou een week met hem willen doorbrengen, zodat ik hem beter kan leren kennen.’ Na haar overwinning dit jaar in Kopenhagen broedt Rusland op een Sovjetversie als ‘familievriendelijk’ alternatief.

De Kurier vroeg Tom Neuwirth, de man die schuilgaat achter Conchita, over Rusland. Ze antwoordde er dolgraag op te willen treden: ‘Ik heb veel fans in Rusland. Niet te geloven, omdat het laat zien dat veel Russen het niet eens zijn met het beleid van hun eigen regering.’ Het is waar wat hij zegt: bij de Russische televoting na de finale eindigde ze derde – na twee voormalige Sovjetrepublieken, terwijl de Russische ‘officials’ haar een veel lagere waardering gaven. Conchita vraagt zich af hoe het moet zijn in Poetin schoenen te staan. Onder welke druk staat hij? Het zou niet de eerste keer zijn dat de diva een wereldleider ontmoet. Eerder trad ze op voor het Europees parlement en had ze een ontmoeting met de VN secretaris-generaal Ban Mi-moon.

Lees ook:Merkel maant Poetin tot ingrijpen homovervolging Tsjetsjenië
Lees ook:Rusland woedend over eerste plek Conchita
Lees ook:Droomboek voor Rusland
Lees ook:Conchita Wurst in voorprogramma Lady Gaga in Ziggo Dome
Lees ook:Poetin ‘is bevriend met homo’s’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>