Homo begraafplaats in Denemarken

Deense homo’s kunnen zich laten begraven op een speciaal voor homo’s gereserveerd gedeelte van een begraafplaats in Kopenhagen. Een Deense Homo-organisatie huurde hiervoor een stuk grond op de begraafplaats ‘Assistents’. Daar liggen beroemde Denen, zoals de beroemde sprookjesschrijver Hans Christiaan Andersen (1805-1875), waarvan men beweert dat hij homo was. ‘Moet dat nou?’ zou je denken, ‘moeten die homo’s nou óók nog een eigen plek onder de groene zoden? ‘Het terrein is niet bedoeld om ons te isoleren’, aldus een van de initiatiefnemers, ‘we zien het als een soort familiegraf, waar homo’s voor elkaar kunnen blijven zorgen.’ En dáár zit wel wat in.

Op ‘Zorgvlied’, de begraafplaats in Amsterdam waar nogal wat beroemdheden liggen, vallen (als je goed kijkt) her en der graven op van mannen, alleen of samen, die tussen andere graven liggen. Als die bij maar gegroepeerd zouden zijn – en dat hoeft heus niet officieel op bordjes komen te staan – dan treffen vrienden en vriendinnen van de overledenen elkaar bij toeval op die plek. Een soort ludieke ontmoetingsplek: toch geen gek idee richting diegenen die er liggen begraven. Kunnen die zoiets denken als ‘Lig ik hier niet helemaal voor niks’. Maar o gruwel: een ontmoetingsplek op een plek met graven: is dat geen heiligschennis? Insiders beweren dat de beroemde Parijse begraafplaats ‘Père Lachaise’ dat al decennialang is …

Lees ook:Eerste kerkhof voor lesbiennes in Berlijn
Lees ook:Crowdfundingactie grafsteen Aaicha Bergamin
Lees ook:Cruiseplekken véél te openlijk besproken
Lees ook:Rotterdam plaatst homopaaltjes
Lees ook:Gratis condoom bevordert veilige seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>