Homo’s moet je ophangen

‘Homo’s verdienen het om ter dood te worden veroordeeld.’ Dat zei een hoge Iraanse politicus tegen een Britse collega in een privé-overleg op een vredesconferentie in mei van dit jaar. De Brit vroeg hem of het waar was dat in Iran twee minderjarige jongens waren opgehangen, die waren betrapt op homoseksuele handelingen. Een officiële notulist legde het gesprek op papier vast. 

Mohsen Yahtavi, de Iraniër in kwestie, zei dat homoseks in de privé-sfeer geen probleem is, maar wel in het openbaar: mensen die zich daaraan schuldig maken ‘moeten worden geëxecuteerd. Mensen zijn er om zich te reproduceren. Homo’s doen dat niet: dat is tegennatuurlijk.’ Hij zei ook, dat veel ziektes – zoals Aids – ‘de schuld van homo’s zijn’.

De twee jongens waren in 2005 in Mashad opgehangen, ondanks protesten uit de hele wereld. De Iraanse Studenten Nieuwsdienst zette foto’s ervan op Internet. De president van Iran, Ahmadinejad zei twee maanden geleden in New York dat er ‘in zijn land geen homo’s bestaan’, als antwoord op een vraag hierover van studenten.

Volgens de ILGA (International Lesbian and Gay Association) staat op homoseksualiteit de doodstraf in: Iran, Mauretanië, Saoedi Arabië, Sudan, Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Nigeria. www.pinknews.co.ukZie ook parodie van Saturday Night Life op de Iranese president en homo’s in Iran, met verborgen camera gedraaid  

Lees ook:Iranese homo wacht doodstraf als hij terug moet
Lees ook:President Iran geeft bestaan homo’s in Iran toe
Lees ook:Iran verbiedt pelgrimstocht naar Saoedi-Arabië na aanranding twee Iraanse tienerjongens
Lees ook:President Iran uit kritiek op homotolerantie USA
Lees ook:Twee Iranese homo’s van rots gegooid

1 Reacties // Reageer

One thought on “Homo’s moet je ophangen

  1. B. Iran

    De Iraanse jongerenorganisatie in Nederland, (JTW), streeft naar een vrij en democratisch Iran! Bekijk hun activiteiten tegen de mensenrechtenschendingen en de ophangingen van homoseksuelen.

    http://www.jtwnetwork.nl

    (Dagelijks het Laatste nieuws over Iran)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>