Vera Bergkamp krijgt Zij aan ZIJ Empowerment Award

@Erik Feenstra

Vera Bergkamp heeft de Zij aan Zij Powerment Award gekregen voor haar bijdrage aan de zichtbaarheid van lesbische, biseksuele en transvrouwen in Nederland. Dat maakte Zij aan Zij Magazine afgelopen vrijdagavond bekend tijdens een groot feest om het 25-jarig jubileum te vieren. Bergkamp werd door de lezers van het blad gekozen als beeldbepalend voor de 25-jarige geschiedenis van het magazine. 

Andere gegadigden waren onder meer Ellie Lust, Irene Hemelaar, Barbara Barend en Claudia de Breij. Ze wordt geroemd als rolmodel voor LBT-vrouwen, als voormalig voorzitter van COC Nederland en als Tweede Kamerlis voor D66. In die rol maakte ze een einde aan de ‘enkele-feitconstructie’, waarmee religieuze scholen tot 2015 openlijke lesbische, homoseksuele en biseksuele leerlingen en docenten de deur konden wijzen. Als COC-voorzitter maakte ze zich hard voor voorlichting op school, lesbisch ouderschap en een wet tegen de weigerambtenaar.

Lees ook:Barara Barend is moeder
Lees ook:Laatste slepende kwestie Roze Stembusakkoord opgelost?
Lees ook:Uitspraken minister homo-emancipatie zorgwekkend
Lees ook:Claudia de Breij bevalt van jongetje
Lees ook:Impuls voor LesBische emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>