Vanaf 29 maart kunnen we zelf de verboden ‘homopropaganda’ in Beauty and the Beast bekijken

Woensdag 29 maart gaat de nieuwe Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ (trailer: klik hier) in ons land in première, mét de  homo-pesonage, waardoor de Russische overheid besloot de film alleen toe te laten voor adults only: 16+ op, omdat het onder ‘homopropaganda’ valt en dat heeft Poetin in 2013 verboden. In Maleisië is de film helemaal niet te zien: Disney weigerde in te gaan op de eis om het roze personage eruit te knippen.

Ook in de VS, waar sinds Trump aan de macht is een andere wind waait, wordt de film hier en daar niet vertoond.  Het eerste homo-personage in een Disneyfilm ooit is LeFou, het maatje van Belle’s bewonderaar Gaston. LeFou worstelt nog met zijn gevoelens: ‘Hij is behoorlijk in de war over wat hij nu eigenlijk wil’, aldus regisseur Bill Condon. ‘Het is iemand die er pas net achter komt dat hij dit soort gevoelens heeft.’ Vanaf 29 maart (Pathé-bioscopen: klik hier) kunnen we met eigen ogen zien waar alle commotie nou eigenlijk over ging!

Lees ook:Rusland verbiedt mogelijk Disneyfilm ‘Beauty and the Beast’ vanwege homo-personage
Lees ook:Rusland: ‘Beauty and the beast’ wordt niet verboden, maar wel ‘adults only’
Lees ook:Film ‘Beauty and the Beast’ niet te zien in Maleisië
Lees ook:Record aantal bezoekers voor Roze Filmdagen
Lees ook:‘Homofilm’ Moonlight grote winnaar Gotham Awards

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>