Winnaar Publieksprijs Pride Photo Award 2016

‘Polariteit’ van de Oekraïense fotograaf Lana Yanovska, een serie over androgynie en genderexpressie, wint de publieksprijs van de editie 2016 van Pride Photo Award, de jaarlijkse internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit. Van de 13.156 mensen die de Oude Kerk bezochten, waar de winnende foto’s van Pride Photo Award 2016 te zien waren, stemde bijna een op de zes voor ‘Polariteit’. Voor haar winnende serie vroeg Yanovska androgyne mensen om tweemaal te poseren: eenmaal meer klassiek mannelijk en eenmaal meer vrouwelijk. Zo maakt ze duidelijk hoezeer genderrollen een act zijn en confronteert ze ons met onze eigen gendernormen. De serie won tevens de eerste prijs in de thema categorie ‘Insiders/Outsiders’ (bron: persbericht).

De serie ‘Mélanie en haar familie’ van de Franse fotograaf Vincent Gouriou werd tweede. Hij toont ons een intiem kijkje in het dagelijkse leven van een jong transgender meisje op het Bretonse platteland, en de warmte en geborgenheid die ze vindt bij haar familie. De prachtige serie ‘Manhattan, Zondag’ van de Amerikaanse fotograaf Richard Renaldi werd derde. Speels leidt de series ons door het nachtleven van Manhattan, terwijl zaterdagnacht langzaam overvloeit in zondagochtend. De winnende series tonen elk op hun eigen manier een intrigerende transformatie, en de schoonheid van diversiteit: zowel in het dagelijks leven, als in de verscheidenheid aan fotografische stijlen. De winnende series zijn in hun volle omvang te zien op de website van Pride Photo Award.

Lees ook:Pride Photo Award 2015: publiek kiest voor politieke statements
Lees ook:Recordaantal bezoekers Pride Photo Award 2014 – ‘Harsh Beautiful’ publieksfavoriet
Lees ook:Italiaanse fotograaf Marika Puicher wint Pride Photo Award 2015
Lees ook:Pride Photo Award 2015: Story of Love and Pride
Lees ook:Vertel ons je ‘Stories of Love and Pride’ – inzending voor 5e Pride Photo Award van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>