Amsterdamse Diva MayDay wint OUTtv Media Award 2016

De Amsterdamse Diva MayDay wint de OUTtv Media Award. Dat heeft het publiek bepaald vij een grote online poll van OUTtv. Woensdag werd de prijs uitgereikt in de Amsterdamse bar Tabo0: OUTtv-presentator Martijn Tulp overhandigde de ‘Verdraagzaamheidspoes’ van de Belgische kunstenares Hannes D’Haese.

De poes werd vorig jaar naar de Russische president Poetin gestuurd, als protest tegen zijn anti-homowetten en was de inspiratie voor de prijs van dit jaar. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon die homoseksualiteit ‘onconventioneel en op positieve wijze’ in de media onder de aandacht brengt. Diva MayDay spuide in augustus publiekelijk kritiek over de montage door de AVROTROS van he tHuman Rights Concert van de EuroPride. Ze vond dat de boodschap over vrijheid en gelijke rechten in de montage verloren ging. Veel mensen waren het met haar eens en uiteindelijk besloot de oproep het concert nog een keer, maar dan integraal, uit te zenden.

Lees ook:Nominaties OUTtv Media Award zijn bekend
Lees ook:Join Our Freedom: Human Rights Concert zondag 24 juli op de Dam
Lees ook:De Rainbow Awards gaan op voor een Gouden Kabouter
Lees ook:België: premier Charles Michel wint homo-award 2015
Lees ook:Mr. Gay Belgium wint Vlaamse OUTtv Media Award 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>