Wordt ‘LHBT’ uitgebreid tot ‘LHBTQIA’?

downloadSinds een jaar of wat kennen we de term ‘LHBT’: lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Een mond vol, maar er komen mogelijk nog drie letters bij: dan wordt het ‘LHBTQIA’. Soms wordt al ‘LHBTQI’ gebruikt: Q staat voor queers en I voor mensen met een intersekse conditie. Q zou ook kunnen staan voor ‘questioning’ en de letter A voor ‘aseksuelen’.

Hoe divers wil je het hebben? Erwin Olaf grapte in 2011 ‘Homo’s en aanverwante artikelen’, toen hij de Bob Angelopenning van het COC in ontvangst nam. Zelf wil ik nog wel eens ‘de roze medemens’ gebruiken als iedereen omvattende term. Onze Taal, de Nederlandse Vereniging van Taalliefhebbers, wil weten of het een goed idee is ngo drie letters toe te voegen. Wil je stemmen: klik hier.

Lees ook:Amsterdam: eerste netwerkbijeenkomst Mokum Roze
Lees ook:Swingende nieuwjaarsreceptie COC
Lees ook:Kerk in Harlem – New York vervloekt alle LHBT-ondersteuners
Lees ook:L’HOMO vaart mee op golf van lucratieve homobusiness
Lees ook:Erwin Olaf heeft zijn buik vol van Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>