Love Exchange inspireert de liefde tijdens Amsterdam Gay Pride

gayafb3Tijdens de Amsterdam Gay Pride komt de wereld bij elkaar. Nog meer dan voorheen, inspireert de hoofdstad dit jaar via Love Exchange, een vijfdaags evenement waarbij de liefde centraal staat. Vijf bekende Nederlanders worden gekoppeld aan vijf buitenlandse Heroes of Love, die elk in hun eigen land strijden voor gelijke rechten en eerlijke kansen voor LHBT’s. Hier in Amsterdam kunnen ze voor het eerst de vrijheid beleven, die voor ons zo vanzelfsprekend is. ‘Het mooiste wat je kunt zijn, is jezelf in vrijheid’, zegt initiatiefnemer Sipke Jan Bousema. Via NPO3Lab, het platform van de NPO voor jonge makers en kijkers, wordt vanaf 29 juli elke dag om 16.00 uur uitgezonden. Daarnaast verschijnen er dagelijks op social media filmpjes van de Heroes of Love en hun belevenissen tijdens Amsterdam Gay Pride. Op 11 oktober wordt tijdens International Coming Out Day een documentaire over Love Exchange getoond bij de NTR op NPO3 (bron: persbericht).

Love Exchange is een evenement over seksuele diversiteit met kleurrijke mensen uit binnen- en buitenland, die het experiment aangaan om hun leven tijdens Amsterdam Gay Pride via sociale media als Facebook, YouTube, Periscope, Twitter en Instagram te delen met het publiek. Love Exchange koppelt vijf bekende Nederlanders op een heuse Love Boat aan vijf buitenlandse Heroes of Love, die seksuele diversiteit inzet hebben gemaakt van hun strijd om in vrijheid te kunnen leven. Een travestiet uit Oekraïne, die in het oorlogsgebied woont en daar letterlijk en figuurlijk strijdt voor de liefde. Een vrouw uit Zuid-Afrika, die binnenkort man wordt en een biseksueel meisje uit Bonaire. Een jonge lesbische vrouw uit het islamitische Indonesië en een man uit Macedonië, die daar vanwege zijn homoseksualiteit werd ontvoerd, mishandeld en bedreigd, maar blijft strijden om te kunnen zijn wie hij is, om zelf te kunnen bepalen hij lief wil hebben. Met hun Nederlandse Heroes of Love logeren ze op de Love Boat en delen ze lief en leed tijdens Amsterdam Gay Pride.

Alle Heroes Of Love worden een week lang zowel voor als achter de schermen gevolgd tijdens hun optredens en presentaties op bijvoorbeeld de Roze Kerkdienst, het afsluitende mensenrechtenconcert op zondag, de Pride Walk, de Drag Olympics en natuurlijk de Canal Parade. Voor het eerst maakt het publiek vanuit het hart van de mensen zelf mee, waar Pride werkelijk om draait: de vrijheid om te zijn wie je bent, om zelf te kunnen bepalen wie je lief hebt. De Heroes of Love verblijven vanaf 28 juli op een speciale Love Boat, de 34 meter lange clipper Koh-i-Noor uit Harlingen, die speciaal voor Love Exchange naar Amsterdam komt. Tot en met vrijdag 31 juli ligt de clipper tot aan het begin van de avond aan Steiger 5 (bij Elsa’s Homemade) in het Oosterdok bij Science Center Nemo. Om circa 22.00 uur meert The Love Boat aan op haar Canal Paradelocatie tegenover de Hermitage voor Amstel 214 bij de Blauwbrug.

 

Lees ook:Tv-tip: ‘Vrijen in Vrijheid’, zondagavond op NPO 3
Lees ook:Erik Arbores gastjurylid Mister Gay-verkiezing
Lees ook:Paradiso Pride Week in de week van 28 juli t/m 6 augustus
Lees ook:Thema-avond 29 juli: LHBT-ers in de asielprocedure: wat is er bereikt en wat kan beter?
Lees ook:Amsterdam Gay Pride 2013 zaterdag van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>