Russische politicus wil boycot Game of Thrones vanwege ‘seksueel afwijkende personages’

IMG_20160522_120633De Russische politicus Vitaly Milonov uit Sint-Petersburg, ‘heeft het niet zo op de roze medemens‘. Hij is het brein achter de wet tegen ‘homopropaganda’, richt nu zijn pijlen op series als ‘Game of Thrones‘. Eerder dreigde hij Madonna voor de rechter te slepen als zij het tijdens haar concert over de Russische anti-homowet zou hebben, vond hij dat Stephen Fry ‘de duivel in huis bengt’ en noemde hij Tim Cook ‘een gevaar voor de gezondheid die nooit meer in Rusland zou moeten worden toegelaten’. 

Hij heeft het ministerie van Cultuur gevraagd om tv-shows en ander creatief werk te verbieden die in zijn ogen ‘afwijkende westerse waarden’ bevatten. Als dat niet lukt, dan raadt hij aan om er in ieder geval het etiket ‘schadelijk’ op te plakken. Bovenaan zijn zwarte lijstje prijkt ‘Game of Thrones’. Niet omdat er geweld tegen vrouwen in te zien is: voor menigeen een doorn in het oog, maar niet voor Milonov. Hij ergert zich aan het vermeende hoge homogehalte en noemt ‘een op de tien personages ‘seksueel afwijkend’, aldus een Radio Free Europe-vertaling van de Russische krant Isvestia. ‘Game of Thrones’ is razend populair in Rusland: ouders kiezen zelfs namen van personages uit de serie voor hun pasgeboren kinderen.

Lees ook:Seizoensfinale Game of Thrones 28 augustus gratis bij Pathé
Lees ook:Pro-Russiche groep in Georgië plande een nep Gay Pride
Lees ook:Homofobe senator Rusland reageert bits op selfie met lesbische kus
Lees ook:Wit-Rusland werkt aan zelfde anti-homowet als in Rusland
Lees ook:Tv-tip: Cold Fear – Gay life in Russia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>