Tv-tip: ‘De tijd daarna’

Zaterdag 26 juli wordt op Nederland 2 om 16.05 uur ‘De tijd daarna‘ uitgezonden, een aangrijpende documentaire van Willem Aerts en Erwin Kokkelkoren en een samenwerking tussen Les Enfants Terribles & IDTV Docs. De film is mede mogelijk gemaakt door het Aids Fonds. De tijd daarna is een unieke documentaire over dertig jaar hiv en aids in Nederland. We ontmoeten vijf personen die hun eigen verhaal vertellen over hun leven met hiv (bron: persbericht).

De verhalen samen laten zien dat de impact van hiv verschilt van persoon tot persoon. Een leven met hiv laat zich namelijk nooit generaliseren. Omdat mensen altijd verschillen van elkaar en omdat iedereen zijn eigen verleden heeft. Als je al sinds de jaren ‘80 geïnfecteerd bent, zoals Erwin en Marjolein, dan zijn de lichamelijke gevolgen anders dan als je pas kort met hiv te maken hebt, zoals Celicia en Pablo. Daarom staan deze moedige mensen in de film centraal en niet het virus. De film heeft oog voor het verlies en de pijn van toen, maar ook voor de enorme vooruitgang die is geboekt in de aidsbestrijding. De film laat zien hoe het was, hoe het is, en wat onze dromen zijn voor de toekomst.

Lees ook:Boek over 30 jaar hiv in Nederland: ‘de tijd daarna’
Lees ook:De tijd daarna – 30 jaar hiv en aids in Nederland
Lees ook:Erwin Olaf op Nederlands Film Festival
Lees ook:Maak kan op vrijkaarten voor Holding the Man
Lees ook:Ontwerp Aids monument Amsterdam bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>