Record aantal bezoekers voor Roze Filmdagen

De Roze Filmdagen in het Ketelhuis zijn zojuist afgesloten en hebben een recordaantal bezoekers getrokken: ruim 8.900 (ediite 2015: klik hier). Vorig jaar waren het er 8.100. De juryprijs voor beste speelfilm van het festival ging naar het Spaanstalige ‘La Partida’, over de onmogelijke liefde tussen twee Cubaanse jongens (film-image: klik hier).

Het liefdesdrama annex de thriller ‘Eastern Boys’ kreeg een speciale vermelding (teaser: klik hier). De film is vanaf volgende week in de bioscopen te zien. De Expreszo Award van de jongerenjury ging naar de komedie ‘G.B.F’ (trailer: klik hier). De tienerkomedie gaat over drie rivaliserende meiden op een Amerikaanse high school die tot het uiterste gaan om de leukste ‘gay best friend’ te zien.

Lees ook:Roze films op IFFR
Lees ook:Vanaf 29 maart kunnen we zelf de verboden ‘homopropaganda’ in Beauty and the Beast bekijken
Lees ook:Pride Photo Award lanceert nieuw begrip: Activistische familieportretten
Lees ook:Roze Filmdagen 2011
Lees ook:Tv-tip: ‘Boys Don’t Cry’ vrijdagavond op RTL 8

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>