EYE en Roze Filmdagen|AGLFF starten samenwerking

De Roze Filmdagen, het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival en EYE starten dit jaar met het programmeren van een speciale klassiekerreeks ‘The Gaze’. Dit maakt de festivalleiding vandaag bekend. Hiermee brengen beide organisaties de seksueel rijkgeschakeerde geschiedenis van de LGBT cinema onder de aandacht. De eerste vertoning is donderdag 9 januari om 21.30. De eerste aflevering van ‘The Gaze’ is een compilatie van korte films en trailers die het spectrum van de Lesbian, Gay, Bi & Transgender cultuur (LGBT) beslaan.

Bestuursvoorzitter Dennis Boutkan is enorm blij met de samenwerking met EYE: ‘het is naast het festivalprogramma in maart een sterke aanvulling op de maandelijkse Gay Night vertoningen in het Ketelhuis en Pathé. Hiermee brengen we de geschiedenis van LGBT cinema onder de aandacht. Het past naadloos bij EYE en ons festival en is een aanwinst voor Amsterdam Gay Destination’. Op het programma staan onder andere de korte films Dyketactics (Barbara Hammer, 1974) en Un chant d’amour (Jean Genet, 1950) en 35mm-trailers van Another Way (Karoly Makk, 1982), Mädchen in Uniform (Leontine Sagan, 1931) en Point Break (Kathryn Bigelow, 1991). De eerstvolgende vertoningen van ‘The Gaze’ staan gepland op 6 maart en 1 mei 2014. De 17e editie van het grootste Gay & Lesbian Filmfestival van Nederland start dit jaar op 13 maart op het Westergasterrein in Bioscoop Het Ketelhuis en het MC Theater. Het Westergasterrein is de vaste locatie voor het festival.

 

Lees ook:Roze Filmdagen 2014 in Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen in Amsterdam
Lees ook:Roze Moderne Klassiekers in Kriterion
Lees ook:Roze Filmdagen 2012 in Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen in Ketelhuis Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>