Queerussia: the hidden (p)art in Centraal Museum Utrecht

In het kader van Roze Zaterdag presenteert het Centraal Museum in Utrecht in de binnentuin een maand lang het rondreizende deel van de expositie Queerussia: the hidden (p)art. De tentoonstelling is een initiatief van galerie Mooiman in Groningen, dat via het Queerfeest St. Petersburg in 2012 contacten legde met Russische kunstenaars die in het kader van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Rusland een ander geluid wilden laten horen en zien wat de homofobe wetten met de LGBT-gemeenschap in Rusland doet. In een kleine omsloten ruimte worden foto’s getoond van het ‘Asylum’ project van de uit Rusland gevluchte Alexander Kargaltsev.

Hierop zijn jonge talenten uit Rusland te zien die vanwege hun geaardheid naar de Verenigde Staten vluchten en daar asiel aanvragen. De foto’s worden ondersteund door statements van onder andere Erwin Olaf, Peter Rehwinkel en Boris Dittrich. De expositie is hierna te zien op de World OutGames in Antwerpen (31 juli tot en met 11 augustus), voor de ingang van het  Muhka, het museum voor moderne kunst.

Lees ook:Groninger Museum wil Gaga voor Groningen Roze Stad
Lees ook:Hermitage Amsterdam toont Alexander de Grote
Lees ook:Museum Het Dolhuys verkent grenzen tussen man en vrouw
Lees ook:Berlijn heeft al 25 jaar een homomuseum
Lees ook:Gevluchte Russische fotograaf komt met homo-antwoord op racisme-stoel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>