Zij aan Zij over leven met borstkanker

Het oktobernummer van het lesbische magazine Zij aan Zij besteedt veel aandacht aan leven met borstkanker: ‘Living out loud’ is een twaalf pagina tellende reportage over het onderwerp. Het blad is vanaf vandaag in de  kiosk te koop. Oktober is borstkankermaand, maar voor veel vrouwen ‘is het iedere maand borstkankermaand’, aldus  hoofdredacteur Franc Craanen in zijn voorwoord.

 

‘Lesbische vrouwen krijgen net iets vaker te maken met deze ziekte: dat kan komen doordat ze minder vaak kinderen krijgen en daardoor iets ontvankelijker zijn’, meldt de site ZijaanZij. Craanen hield zelf de interviews met vrouwen met borstkanker, waaronder met politiewoordvoerder Ellie Lust en haar echtgenote Boukje Vogel, die borstkanker overwon, maar beide borsten moest verliezen.

Lees ook:Lesboblad ZijAanZij krijgt Bi-Award 2009
Lees ook:Impuls voor LesBische emancipatie
Lees ook:Helft hetero’s drager van ‘homo-genen’
Lees ook:Leven lesbo’s te weinig onderzocht
Lees ook:Kinderen van lesbo’s gezond en gelukkig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>