Lesbofilm Topp Twins op IDFA

Het Internationale Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA) vertoont de lesbische documentaire ‘Topp Twins – Untouchable Girls’. De film vertelt het verhaal van ‘de enige komische, jodelende en lesbische tweelingzusters ter wereld’: een hilarische, vrolijke en ontroerende schets van twee legendarische lesbo’s. De zusjes groeiden als true-blue Kiwis op in Nieuw-Zeeland. Ze zien er niet identiek uit, maar hun stem klinkt wel eender. Daarmee brengen ze radicale lesbische love songs en anarchistische vaudeville acts (bron: persbericht).

Ze staan op de barricaden tijdens demonstraties tegen kernwapens en apartheid en voor gay rights. Overal waar de film werd vertoond, kreeg ‘Topp Twis’ staande ovaties. Op het internationale filmfestival in Toronto en in Melbourne won de film de publieksprijs. Filmbladen ‘Variety’ en ‘Screen International’ schreven lovende recensies. De IFDA vertoont de film op maandag 23 november om 14.45 in Tuschinski 1, dinsdag 24 november vanaf 21.45 uur in Pathé de Munt 1 en vrijdag 27 november om 23.30 uur in Tuschinski 3. De IDFA loopt dit jaar van  donderdag 19  tot en met zondag 29 november.

Lees ook:IDFA organiseert eerste Gay Night
Lees ook:Maandag 23 november: IDFA Queer Day
Lees ook:Ouders vermoorde homojongen Shephard komen naar IDFA Amsterdam
Lees ook:IDFA Queer Day 2015 in Pathé de Munt
Lees ook:Lesbo-Code: filmvertoning I’ve heard the mermaids singing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>