Museum Het Dolhuys verkent grenzen tussen man en vrouw

Museum Het Dolhuys in Haarlem presenteert de expositie IK M/V: een tentoonstelling over seksuele identiteit. De  expositie is een verkenning tussen de grenzen van man en vrouw. Wat maakt een man een man en een vrouw een vrouw? Zit daar nog iets tussenin? De expositie behandelt de vage scheidslijn tussen mannen en vrouwen met als doel de beeldvorming over beide seksen en alles wat daartussenin zit ter discussie te stellen en bezoekers te confronteren met hun eigen vooroordelen.

 

Floris Mulder en Esther Vossen gingen op ontdekkingsreis in de wereld van transseksuelen, genderkinderen, vrouwelijke mannen en mannelijke vrouwen, met deze tentoonstelling als eindresultaat, te zien tot en met 17 maart 2013 in museum Het Dolhuys, het museum van de psychiatrie. Locatie, tickets en tijden: zie website.

Lees ook:A’dam Man & Mode in Amsterdams Historisch Museum
Lees ook:Tentoonstelling Gewoon Anders ook in bibliotheek Amsterdam
Lees ook:Berlijn heeft al 25 jaar een homomuseum
Lees ook:Hermitage Amsterdam toont Alexander de Grote
Lees ook:Koningin in Amsterdamse homotent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>