Eerste homo zweeft rond in het heelal

Na vijftig jaar ruimtevaart zweeft ons eerste homo-icoon in de ruimte. De asteroïde 1994 GT9 heeft op 2 oktober officieel de naam gekregen van de acteur uit ‘Star Trek’: George Takei. ‘We kunnen er alleen naar raden, maar het kan wel eens de eerste homo-asteroïde  zijn’, aldus het Engelse PinkNews. Takei is als openlijke homo bekend door zijn rol als woordvoerder voor het Coming Out Project van de Amerikaanse Human Right Campaign. 

‘I am now a heavenly body’, zei Takei in een eerste reactie op zijn benoeming. De asteroïde Takei zweeft rond tussen Mars en Jupiter. Hij speelde de rol van Hikaru Sulu in de allereerste ‘Star Trek’. Zijn populariteit stijgt weer, sinds hij de vader van Hiro Nakamura speelt in de populaire serie ‘Heroes’. Het is niet ongebruikelijk dat astronomen nieuwe asteroïden namen geven van bekende science fiction schrijvers en acteurs.

Overigens zou Takei niet de eerste naam van een homo in het heelal zijn: in een reactie van Malcolm Lidbury op het bericht op Pinknews staat, dat er zich in het sterrenbeeld Zwaan een ster bevindt met de naam van zijn inmiddels aan de gevolgen van Aids gestorven partner: Andrew Roger Smith.

www.pinknews.co.uk

Lees ook:Series Star trek en The Walking Dead verrijkt met homo-personage
Lees ook:Eerste lesbienne in Star Wars
Lees ook:Coca-Cola verbiedt woord ‘gay’ in campagne
Lees ook:Asteroïde vernoemd naar Freddy Mercury
Lees ook:Roze Vanguard Award voor Marvel Entertainments

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>