Kunsthal Rotterdam: Robert Mapplethorpe, een perfectionist

In Kunsthal Rotterdam is tot en met 27 augustus de tentoonstelling ‘Robert Mapplethorpe, een perfectionist‘ te zien, een van de meest invloedrijke fotografen van de 20e eeuw. Twintig jaar na zijn dood zorgt zijn werk nog altijd voor de nodige reuring en ‘schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is’. Openingstijden en tickets: klik hier.

De Amerikaanse fotograaf Mapplethorpe (1946-1989) werd niet alleen bekend om extravagante foto’s, maar ook om zijn levensstijl.  Hij wilde beroemd worden en schuwde daarvoor geen middel. Seks was zijn andere obsessie, en dat is duidelijk te zien in het oeuvre dat hij naliet. De documentaire laat zien waarom zijn werk zo controversieel was en waarom hij ondanks dat – door zijn charismatische uitstraling – bij velen geliefd was.

De tentoonstelling biedt met ruim 200 foto’s een overzicht van zijn carrière: portretten, zelfportretten, naakten en stillevens. Na jaren is zijn werk voor het eerst op deze grote schaal in ons land te zien. De tentoonstelling is samengesteld door het Los Angeles County Museum of Art en het J. Paul Getty Museum.

Lees ook:Tv-tip 27 april: Mapplethorpe, Look at te Pictures op NPO 2
Lees ook:Tv-tip: ‘Robert Mapplethorpe – Look at the Pictures’, 1 december op NPO 2
Lees ook:Retrospectief Robert Mapplethorpe
Lees ook:Mapplethorpe foto op cover album Scissor Sisters
Lees ook:Homotentoonstelling ‘Gewoon Anders’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>