Rusland: douane houdt ‘homokunst’ bestemd voor Roze Kunstlijn Haarlem tegen

IMG_20161011_155303Komend weekend vindt in Haarlem de vierde editie plaats van Roze Kunstlijn Haarlem. Donderdag hield de Russische douane een kunstwerk tegen van de Russische kunstenaar Dewmir Demirov, dat voor deze kunstmanifestatie was bestemd. De douane nam het werk in beslag omdat het ‘homoseksualiteit propagandeert’, en dat is in Rusland verboden.

Het werk is er een in de serie ‘Innerlight’, dat als thema homofobie heeft . De serie toont naakte mannen in intieme poses. De Haarlemse wethouder van Cultuur, Jur Botter (D66) wil dat de gemeente een brief stuurt naar de Russische ambassade in Den Haag en stelt voor een reproductie van het ‘verboden’ werk op te hangen.

Lees ook:‘Homokunst’ uit Rusland toch naar Haarlemse Roze kunstlijn
Lees ook:Galerie MooiMan Groningen: ‘Homopropaganda Inner Light’ van Demir Demirov
Lees ook:Roze Kunstlijn Haarlem: vrijdag 4 t/m zondag 6 november
Lees ook:Haarlemse Nachten met Dolly Bellefleur
Lees ook:Haarlemse Roze Jaar 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>