Wereldpremière Via Dolorosa door Galakoor

De volgende concerten van Galakoor zijn op vrijdag 21 oktober in de Noorderkerk in Amsterdam, op zaterdag 22 oktober in de Nicolaikerk in Utrecht en op zaterdag 12 november in de Lutherse kerk in Leiden. Tickets en tijden: zie website. Het Galakoor brengt de wereldpremière van Via Dolorosa van Bernard van Beurden, een compositie die hij op verzoek van Galakoor schreef. De componist overleed op 15 mei jl.

Daarnaast zingt het koor het Requiem van Gabriel Faure. Op de poster van de concerten van Via Dolorosa staat een foto van een tocht die is gehouden ter nagedachtenis aan homo-voorvechter Harvey Milk. Hij werd vermoord om waar hij voor stond. In Via Dolorosa verbindt Van Beurden het leven van Jezus met andere personages uit de geschiedenis die om hun kritiek op de gevestigde orde of hun emancipatiestrijd geminacht, bespot en veroordeeld werden en die strijd soms met de dood moesten bekopen. Een van hen is Harvey Milk. Hij wordt hier geplaatst naast mensen als Gandhi, Martin Luther King, Rosa Luxemburg en Socrates.

 

Lees ook:Galakoor zoekt zangers met passie!
Lees ook:Tv-tip: Milk bij Canvas
Lees ook:Herdenking San Francisco moord op Harvey Milk 35 jaar geleden
Lees ook:Verbod op Harvey Milk-dag opgeheven
Lees ook:Harvey Milk opgenomen in Californische Hall of Fame

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>