Vanaf 11 december: ‘David Bowie Is’ in Groninger Museum

Vrijdag 11 december opent in het Groninger Museum de tentoonstelling ‘David Bowie Is‘. Dé hamvraag in Groningen zo vlak voor de opening: komt de superster zelf ook? Vrijdagavond vindt in de Grote der Aa-kerk Let’s Bowie  plaats, met sprekers en optredens van onder meer Wende Snijders. De expositie is te zien tot en met 13 maart. Ook op andere plekken in de stad zijn speciale concerten, films en aanvullende exposities (zoals bij het Stripmuseum). Vrijdagavonden organiseert het Groninger Museum Bowie Late Night, met bijzondere gasten.

Drie dagen voor de opening waren er in de voorverkoop al meer dan 17.000 toegangskaarten verkocht. De grote belangstelling bleek al uit het verdwijnen van aankondigingsposters, niet alleen in Groningen maar ook elders. Wereldwijd is de tentoonstelling door bijna 1,5 miljoen mensen bezocht. Groningen is na Londen, Chicago, Sao Paolo, Parijs, Berlijn en Melbourne de laatste stad waar de tentoonstelling te zien is (openingstijden: zie website). Het museum werkt met ‘gedoseerde toegang’: het museum gaat uit van 400 bezoekers per uur, ongeacht hoe lang ze binnen zullen blijven. ‘Er zijn ongetwijfeld fans die drie uur willen rondhangen, maar dat zal niet voor iedereen gelden’, aldus de museumwoordvoerder. Iedere bezoekers krijgt een hoofdtelefoon te leen met informatie en muziek bij de 300 uit het Bowie Archief afkomstige objecten.

Lees ook:David Bowie in Berlijn
Lees ook:Groninger Museum wil Gaga voor Groningen Roze Stad
Lees ook:TV-tip: David Bowie – de laatste vijf jaar, donderdag NPO 2
Lees ook:Expositie ‘L-project’ over 40 jaar lesbo’s in Berlijn
Lees ook:Amsterdam Museum neemt actief deel aan Transcreen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>