Nederlandse fotografe wint eerste Pride Photo Award

De Nederlandse fotografe Trea van Drunen heeft de eerste Pride Photo Award gewonnen. Ze won in de categorie gender met de afbeelding ‘Leon’, die ze eerder dit jaar maakte: een 12-jarige transgender jongen die werd geboren als Lisanne. Van Drunen gaat hem de komende tien jaar volgen en vastleggen. De foto werd gekozen uit ruim 1400 deelnemers. De jury noemde het werk ‘sterk en iconisch’.  Net als bij de World Press Photo, telt de Pride Photo Award over seksuele -en genderdiversiteit verschillende categorieën.

 

Zo won de Brit Bradley Secker met ‘Iraq’s Gay Refugees’ in de categorie actualiteit en de Franse Benedicte Desrus voor haar documentaire-reeks ‘Persecution of Homosexuality in Uganda’. De Internationale Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA en Stichting Homomonument. De prijsuitreiking is op zaterdag 3 september op een nog onbekende locatie. De winnende foto’s worden tentoongesteld in gebouw Het Sieraad in Amsterdam.

Lees ook:Prijs voor indrukwekkende fotoserie Irakese homo vluchtelingen
Lees ook:Opening Pride Photo Award 2011
Lees ook:Pride Photo Award 2014
Lees ook:Pride Photo Award 2011 – foto’s, films en video’s
Lees ook:Oproep: 5 jaar Pride Photo Award – steun crowdfunding actie voor eerste fotoboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>